Novy Istropolis

Búracie stroje sa naplno „zahryzli“ do výškovej administratívnej budovy Istropolisu

Immocap pokračuje v asanácii Istropolisu. Práce sa už rozbehli odstraňovaním fasády, od 20. septembra sa postupnou demontážou objektu špeciálnym vysokým ramenom začne odstraňovať samotná administratívna budova.

Celá asanácia bude postupná a veľmi opatrná, aby sa čo najviac znížili negatívne vplyvy súvisiace s realizovanými prácami,“ deklaruje developer v tlačovom stanovisku. Práce na výškovej budove by mali potrvať do konca roka 2022, keď by mali byť stavby z povrchu už odstránené.

V spolupráci s renomovanými holandskými architektami KCAP, Cityförster a slovenským štúdiom Pantograph pokračuje Immocap aj v projekčných prácach a prípravách na realizáciu nového Istropolisu v predstavenom zámere. Aktuálne pracuje developer na územnom rozhodnutí, ktoré by chcel získať v priebehu budúceho roka.

„Trnavské mýto má už v súčasnosti všetky predpoklady k tomu, aby bolo zásadným bodom v rámci celej Bratislavy a v kontexte rozvoja mesta treba zdôrazniť, že sme hrdí, že prinášame na slovenské pomery naozaj nevídaný projekt, ktorý neoživí len samotnú lokalitu, ale vytvorí aj nové centrum mesta. Spravíme všetko pre to, aby sme nový Istropolis obyvateľom priniesli čo najskôr,“ dodal Martin Šramko.

Administratívna budova ROH.
Administratívna budova ROH. | Zdroj: SITA

Nový Istropolis

Nové kongresové centrum, ktoré tu vyrastie, poskytne 3000 miest na sedenie a 5000 miest v kombinácii sedenie a státie. Pôvodná budova mala kapacitu približne 1200 návštevníkov. V novej multifunkčnej sále bude možné zorganizovať rôzne typy podujatí naraz. Mohla by poslúžiť na koncerty, konferencie aj kongresy.

S výstavbou mohlo začať na prelome rokov 2022 a 2023 a ukončená by mohla byť do konca roku 2025. K zachovaniu kultúrno-spoločenskej funkcie v priestore Istropolisu sa Immocap zaviazal už pri akvizícii v roku 2017

Immocap