V 2.faze obnovy trate Kuchajda – Zlaté Piesky v Bratislave električky končia a začínajú v Jurajovom dvore.

Druhá fáza obnovy Vajnorskej radiály skončí v júni. V časti trate premáva autobus X4

Partneri sekcie:

Od soboty 17. februára pokračuje v Bratislave druhá fáza Projektu opravy električkovej trate a modernizácie zastávok v úseku Kuchajda – Zlaté Piesky v mestskej časti Nové Mesto. Práce potrvajú do konca júna tohto roka sú financované z Operačného programu integrovaná infraštruktúra.

Obyvatelia a návštevníci mesta musia vziať opäť do úvahy, že sa budú po trase do a zo Zlatých pieskov prepravovať autobusmi X4 ako v 1. Fáze projektu, ktorý sa skončil sprístupnením električkovej trate od 18. decembra 2023. Konečná je vo vozovni Jurajov dvor, kde končí autobusový spoj zo Zlatých pieskov a električka z mestskej časti Dúbravka.

Dopravný podnik Bratislava a mesto Bratislava na svojich stránkach informovali, že súčasťou prác bude aj modernizácia technológie križovatky Vajnorská – Bojnická, na ktorej pribudne preferencia pre vozidlá MHD. Cestujúci si budú môcť už na konci júna naplno vychutnať komfortnú jazdu v celom modernizovanom úseku.

Druhá fáza prinesie nový koľajový zvršok na tie časti v úseku Depo Jurajov dvor – Zlaté Piesky, kde sa nezrealizoval počas prvej fázy. Zároveň sa popri celej radiále budú dokončovať práce na zastávkach, kde sa dobuduje mobiliár, prístrešky a nové farebné informačné tabule zobrazujúce odchody spojov v reálnom čase a aktuálne udalosti v premávke.

Modernizácia Vajnorskej radiály

Prijímateľ príspevku: DPB
Etapy: etapa  Kuchajda – Jurajov dvor – Depo Jurajov dvor (1,845 km), etapa  Jurajov dvor – Zlaté piesky (2,435 km)
Nenávratný finančný príspevok: 23 406 887,08 €
Realizácia: 10/ 2023 – koniec júna 2024