Originálny tehlový štýl. Projekt Hollého 6 v Žiline nahradil zanedbanú budovu

Developerská spoločnosť Reinoo dokončila ďalšiu výstavbu kancelárskeho objektu. Administratívny objekt Hollého 6 v centre Žiliny nahradil asanovanú spustnutú budovu. Nová päťpodlažná budova vhodne doplnila zástavbu ulice a stala sa jej prirodzenou architektonickou súčasťou.

Objekt ponúka viac ako 1900 m2 prenajímateľnej kancelárskej plochy a dostatočný počet parkovacích miest. Veľkosť typického podlažia je 402 m2. Lokalita budovy zdôrazňuje pozičnú výhodu budovy. Je priamo v centre mesta blízko autobusovej aj vlakovej stanice s dobrou dostupnosťou na diaľničný obchvat.

To umožňuje dobré spojenie pre viac ako 500-tisíc ľudí z okolia 45 km. V pešej dostupnosti kancelárií sa do 10 minút nachádzajú všetky dôležité inštitúcie, ako sú banky, notár, pošta, hotely či obchodné centrá.

Originálny tehlový štýl

Moderná novostavba administratívnej budovy je postavená v „anglickom“ tehlovom štýle. Projekt Hollého 6 disponuje vlastnými parkovacími miestami, terasou a zelenou strechou. Na piatich poschodiach ponúka kancelárske priestory v štýle „open space“, ktoré možno flexibilne prispôsobiť podľa individuálnych potrieb. Štandardom budovy je bezpečnostný systém, moderný výťah, klimatizované priestory, technická údržba a upratovacia služba.

„Každé centrum mesta má svoj genius loci. Preto sme pristupovali k tejto výstavbe veľmi citlivo,“ povedal Roman Petro, projektový manažér spoločnosti Reinoo.

„Naša budova prináša vysoký štandard, ktorý si dnešní firemní klienti vyžadujú. Ponúkneme variabilné priestory s množstvom svetla, otváravými oknami s možnosťou prirodzeného vetrania kancelárskych priestorov, so svetlou výškou 3 metre a s kvalitnou zvukovou izoláciou medzi kanceláriami.“

„Verím, že firmy, ako aj ich zamestnanci, tieto prvky ocenia. Nezabudli sme ani na zelené riešenia, ktoré sa snažíme v každom našom projekte využívať v maximálne možnej miere. Strecha budovy bude zelená a využijú sa vsakovacie systémy na zadržiavanie dažďovej vody. Okolie projektu dotvoríme novovysadenými vyrastenými stromami,“ dodáva.

Dôraz bol kladený na detail, proporcie a materiály.
Dôraz bol kladený na detail, proporcie a materiály. | Zdroj: Pavel Kudivany
Ľudovít Petránsky (redakčná úprava)

Článok bol publikovaný v ASB Špeciáli TOP 50 01/2021.