V Považskej Bystrici je ďalšia stena, ktorá nerozdeľuje, ale spája

Panely noba a slávnostné otvorenie trate v Považskej Bystrici.
Zdroj: mmcité+

Päť panelov noba, päť rôznych motívov. Na prvom nástupišti stanice v Považskej Bystrici zanechali nezmazateľnú stopu deti zo Základnej umeleckej školy Imra Weinera Kráľa.

Protihluková stena sa na plátno vo verejnom priestore premenila v septembri a stala sa kulisou slávnostného sprevádzkovania modernizovanej trate medzi Púchovom a Považskou Teplou. Po Trenčíne-Zlatovciach ide už o druhú našu stenu, ktorá vďaka zapojeniu miestnych detí nerozdeľuje, ale spája.

Spoločnosť mmcité+ projektuje a stavia vlakové a autobusové stanice. Výsledkom vlastného vývoja sú aj protihlukové steny noba. Základom je sendvičový panel, na ňom sú nalepené absorbéry z recyklátu z použitých pneumatík.

Vzhľad verejného priestoru deti ovplyvnili aj v Trenčíne Zlatovciach.
Vzhľad verejného priestoru deti ovplyvnili aj v Trenčíne Zlatovciach. | Zdroj: mmcité+

Steny noba ponúkajú nadštandardné akustické parametre, pri ich vývoji však bolo dôležité aj slovo dizajnérov. Panely sú k dispozícii v niekoľkých vzoroch, cieľom je citlivé začlenenie do okolitej infraštruktúry či krajiny.

Napríklad vzor noba digi nabáda na výtvarné spracovanie svojím rastrom odkazujúcim na grafiku digitálnych zobrazovačov. V Považskej Bystrici sa tejto šance chopili deti, podobné to bolo v roku 2017 aj v Trenčíne-Zlatovciach.

Spoločnosť mmcité prináša dizajn do dopravnej infraštruktúry.
Spoločnosť mmcité prináša dizajn do dopravnej infraštruktúry. | Zdroj: mmcité+

www.mmcite.com/sk