Moderná stodola v retro štýle s vlastným fitness centrom? Prečo nie!

Život v stodole vôbec nemusí byť fádny. Bývanie v zrekonštruovanej stodole vôbec neznamená, že sa treba prispôsobiť životu, aký v nej panoval kedysi. Naopak, tieto stavby po rekonštrukcii predstavujú skvelé priestory na moderné bývanie a splnenie aj tých najtajnejších snov. Nezvyčajnou stodolou je bezpochyby v tomto roku zrekonštruovaná stavba vo Wilsone v štáte Wyoming. Pozrite sa, ako sa tu dá žiť!

Splnený sen: priestor na koníčky i relax

Architekti zo štúdia Carney Logan Burke sa s prestavbou stodoly dokonale vyhrali. Samozrejme, najdôležitejším momentom boli predstavy investora o novovzniknutom priestore, jeho členení a využití. Rozľahlá stodola sa premenila na relaxačný priestor, kde sa majiteľ môže naplno venovať svojim koníčkom, zároveň dbať aj o svoje zdravie a figúru. Nechýba štýlová jednoduchá kuchyňa a, samozrejme, miestnosti na oddych v súkromí.

Garáž patrí veteránom

Je až neuveriteľné, čo všetko sa podarilo architektom do tejto rekonštruovanej stavby umiestniť. Pri pohľade zvonku by ste to rozhodne nečakali… Interiér, ktorý je vytvorený kombináciou viacerých druhov dreva, poskytuje okrem bežného bývania – útulnej spálne so svetlým nábytkom a veľkým oknom či praktickej kuchyne v štýle retro – chuťovky, ktoré podobné stavby nemajú.

Nájdete tu garáž na bicykle a motorky, priestor, v ktorom si majiteľ „ubytúva“ svojich zrekonštruovaných automobilových veteránov, na poschodí tiež nemalú miestnosť na cvičenie so všetkým, čo k nej patrí.

V kontakte s prírodou aj pri cvičení

Veľmi osviežujúcim a z hľadiska presvetlenia i funkčným prvkom stavby, ktorý jej dáva moderný nádych, je zasklenie priestoru fitness centra. Takto vzniká príjemný kontakt s prírodou, prakticky môžete mať pocit, ako keby ste športovali priamo v lese – i za nepriaznivého počasia. Sklenená stena tvorí zboku prakticky celú strešnú časť stavby, pod ňou je drevený základ prvého podlažia stavby so štýlovými malými štvorcovými okienkami. Vstup do domu je zastrešený a obkolesený okrasnou výsadbou.

Dôležitý je súlad

Projekty architektonického štúdia Carney Logan Burke, ktoré tvorí množstvo odborníkov, sú charakteristické premýšľavým a inovatívnym prístupom a sú rafinované v detailoch. Často sa nechávajú inšpirovať prírodou.

Neprehliadnite: Kompletnú rekonštrukciu starej chalupy oživila ručne vyrábaná mozaika

„Vo všetkých našich prácach sa zameriavame na proces samotný – na spoluprácu a integráciu remesiel, materiálu a reálnych stavebných možností. Výsledkom tohto prístupu je rad ocenení a publikácií a vyššie povedomie verejnosti o výhodách dobrého dizajnu,“ píšu architekti na svojej stránke.

Moderná stodola vo Wilsone v kocke

Projektový tím: John Carney, Matt Bowers – štúdio Carney Logan Burke
Lokalita: Wilson, Wyoming, Spojené štáty americké
Rok dokončenia: 2016
Dizajn interiéru: WRJ kolegovia dizajnu
Miesto: Wilson, WY

 

Sabína Zavarská
Foto: Audrey Hall

Komentáre