Nová dominanta Mlynských nív má už finálnu podobu

Vizualizácia The Mill
Zdroj: Immocap

Pár dní pred Vianocami zverejnila spoločnosť Immocap, ktorá stojí za vybudovaním projektu The Mill, nové detaily.

Okrem modernej lokality a pešej dostupnosti do centra bude The Mill charakterizovať metropolitný dizajn, terasy a ohromujúce výhľady na bratislavský downtown. Administratívny projekt v lokalite novovznikajúceho bulváru Mlynské Nivy má tvar písmena T, pretože predstavuje dve prepojené budovy – nižšiu s 12-timi nadzemnými podlažiami a vyššiu so 17-podlažiami. Objekt dokopy poskytne prenajímateľnú plochu 25-tisíc m2.

The Mill prepojí Mlynské Nivy s centrom mesta. Námestie, ktoré vznikne pred hlavným vstupom do budovy orientovaným do ulice Plynárenská, zároveň poskytne komfortné, architektonicky ucelené prostredie pre oddych zamestnancov.

Vonkajšie terasy horných poschodí budú prispôsobené na rôzne firemné či komunitné aktivity. Immocap tiež vyhlásil, že interiér bude disponovať moderným dizajnom, aby nájomcom poskytol čo najväčšiu flexibilitu a komfort.

Vizualizácia kancelárie The Mill
Vizualizácia kancelárie The Mill | Zdroj: Immocap

“V tejto fáze výstavby ešte nie je vidno, čo bude na tomto frekventovanom mieste stáť, preto sme radi, že môžeme verejnosti priniesť ďalšie zo série vizualizácií  Chceli sme v nich ukázať najmä to, ako The Mill spolupracuje s okolím, ktoré dotvára a dáva mu nový, ucelený ráz, “ povedal Martin Šramko, generálny riaditeľ spoločnosti Immocap.

Ten pri predstavení novej vizualizácie ešte dodal, že projekt bude pripravený prispôsobiť sa svojim nájomcom a poskytnúť im inšpiratívne prostredie na prácu v dobrej lokalite. 

Vizualizácia okolia The Mill
Vizualizácia okolia The Mill | Zdroj: Immocap

Ukončenie výstavby je naplánované na rok 2023 a okrem prívlastkov ako zelený a anti-covidový bude jeho pridanou hodnotou aj rozšírenie zelene a rastlých stromov v okolí budovy, výstavba nových chodníkov ale aj komplexné cyklistické zázemie či škôlka pre 100 detí.

Architektonický návrh budovy vzišiel z medzinárodnej súťaže, ktorej víťazom sa stal ateliér DKLN architects. Na projekte spolupracuje so spoločnosťou Obermeyer Helika.

Vizualizácia The Mill
Vizualizácia The Mill | Zdroj: Immocap
Immocap, red